Procuroul general, declarații de ULTIMĂ oră despre dosarul Jandarmilor violenți!

Procurorul general, Augustin Lazăr, reacționează la solicitarea de revocare din funcție făcută de Tudorel Toader în care demnitarul invocă, printre altele, ancheta privind modalitatea de intervenție a jandarmilor în timpul protestelor din 10 august 2018.

„Se poate lesne deduce că invocarea acestui motiv de revocare constituie, în realitate, o ingerință în activitatea concretă de instrumentare a unei cauze penale. La 13 august 2018 a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție o plângere penală pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și a infracțiunii de purtare abuzivă, fiind înregistrat un dosar penal. Efectuarea urmăririi penale este responsabilitatea procurorului de caz, singurul care decide tactica investigativă și care ia deciziile privind corecta și operativa soluționare a cauzei, fiind independent în activitatea sa. Procurorul general nu a efectuat niciun act de urmărire penală în acest dosar”, a precizat Augustin Lazăr.

În acest dosar un secretar de stat din Ministerul de Interne, dar și șefii Jandarmeriei au fost puși sub urmărire penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *