Producătorul japonez de echipamente de rețea Allied Telesis – investiție de 100.000 de Euro în România
Allied Telesis, producător japonez de echipamente de reţea, a investit 100.000 euro în deschiderea la Bucureşti a unui Centru de excelenţă în tehnologiile Internet of Things (IoT), care va oferi suport pentru proiecte de creare a unor comunităţi smart din Europa şi Orientul Mijlociu, potrivit reprezentanţilor companiei.
Allied Telesis a ales Europa şi în mod specific România pentru testarea platformei sale dedicate pentru Smart City pe fondul dezvoltării consecvente şi continue a acestei zone de piaţă.
În această perioadă, împreună cu partenerii de tehnologie de la compania suedeză Axis – unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de camere video de supraveghere, şi cu ajutorul companiei Silva Sistems a fost încheiat cu succes un proiect de tip “proof-of-concept” la Tulcea, în care au fost puse la dispoziţia autorităţilor locale date combinate de mediu şi trafic.
“În acest moment, piaţa soluţiilor IoT este extraordinar de diversă, atât din punct de vedere al platformelor oferite, cât şi din punct de vedere al celorlalte elemente constitutive (senzori, aplicaţii de procesare şi stocare date). Acest fapt este unul natural, dată fiind complexitatea cazurilor tratate. Eu, personal, nu cred că vom asista în următorii ani la o reducere semnificativă a numărului de furnizori de platforme de IoT, în sensul consolidării pieţei în direcţia existenţei unui număr de doar 2-3 furnizori foarte mari. Vom vedea, însă, o accentuare a rolurilor vendorilor majori de PaaS pe măsură ce acestea vor atrage utilizatori care dezvoltă, pentru uzul lor sau al clienţilor lor, soluţii IoT noi sau extensii ale celor existente, după modelul, deja clasic, al serviciilor de cloud hibrid”, a declarat Călin Poenaru, Country Manager al Allied Telesis.
“Allied Telesis încearcă să uşureze adopţia IoT propunând o platformă de sine stătătoare, care să acopere o zonă cât mai largă de funcţionalităţi pornind de la marginea reţelei până în centrul de date. Soluţia include atât echipamentele de reţea cât şi senzorii conectaţi la acestea, asigurînd colectarea şi transportul datelor până acolo unde sunt active aplicaţiile de procesare a acestora. Scopul constă în furnizarea, în plus faţă de serviciile de conectare şi management echipamente, de capabilităţi de agregare, stocare, import şi export de date, precum şi găzduire şi integrare de aplicaţii în zona de edge-computing. Toate acestea se întâmplă în contextul asigurării unei securităţi globale la nivelul sistemului”, conform reprezentanţilor companiei.
“Până în 2020, numărul dispozitivelor IoT va depăşi 50 de miliarde de euro. Acest număr de dispozitive reprezintă o adevărată provocare pentru o gestionare eficientă a infrastructurii. Fără un anumit nivel de automatizare a managementului, noua lume IT pe care o construim va deveni imposibil de controlat de către oameni. Tehnologiile noastre inteligente, cum ar fi AMF (Autonomous Management Framework) şi SDN (Software Defined Network) ne permit să ne valorificăm experienţa în crearea de reţele, să simplificăm mediul de lucru al clienţilor şi să oferim securitate, ceea ce este deosebit de important pentru organizaţiile care se uită la spaţiul IoT. Allied Telesis are în vedere integrarea acestor tehnologii cu alţi furnizori de aplicaţii pentru a livra o soluţie completă pentru proiectele IoT. Cu noul Centru de excelenţă IoT de la Bucureşti, facem un pas mai aproape de clienţii şi partenerii noştri, pentru a construi împreună o nouă generaţie de infrastructură inteligentă de reţea”, a declarat Jakub Duch, vicepreşedinte pentru vânzări internaţionale la Allied Telesis.
Allied Telesis implementează deja această platformă în proiecte de Smart Physical Security şi Smart Manufacturing în SUA şi o testează în aplicaţii de tip smart city, smart water şi smart agriculture în Europa şi Asia.
Sursa foto www.alliedtelesis.com