Profesorii vor protecție: În școli, suntem umiliţi, jigniţi, scuipaţi sau loviţi!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere Senatul introducerea urgentă în circuitul de avizare şi aprobare a proiectului de Lege privind protecţia personalului didactic, spunând că sunt şcoli în care profesorii sunt umiliţi, jigniţi, scuipaţi sau loviţi, numărul cazurilor de violenţă la adresa cadrelor didactice fiind în creştere.”Nu mai vrem şcoli în care profesorii să se teamă să meargă din cauza violenţei”, spun reprezentanții cadrelor didactice.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a transmis miercuri un „apel public”, afirmând că numărul cazurilor de violenţă, de orice tip, la adresa cadrelor didactice, este în creştere, iar „noi, cu toţii, stăm neputincioşi în faţa unui fenomen care ia amploare”, pentru că legile nu se aplică sau pentru că există lacune în sistemul legislativ.

„Solicităm tuturor parlamentarilor României să trateze cu seriozitate maximă această problemă a siguranţei din şcoli! Mulţi dintre dumnevoastră sunteţi părinţi sau chiar bunici. Vreţi şcoli în care există pericol, violenţă, abuz psihic, ameninţări, limbaj neadecvat? Noi credem că nu! Faceţi ceva, pentru că aveţi toate prerogativele prin care puteţi schimba realitatea, oferind o soluţie acestei probleme grave cu care se confruntă cadrele didactice!”, transmit liderii sindicali sindicaliştii.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ mai spune că, dacă va fi nevoie, va iniţia o campanie de strângere de semnături în toate școlile din ţară, pentru susţinerea acestui proiect de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.