Proiect al Opoziţiei: Impozit de 0% pentru elevii care muncesc. Vezi de la ce vârstă și în ce condiții

 

 

Mai mulţi demnitari din Opoziție au depus la Senat un proiect de lege ce prevede impozit 0% pentru elevii cu vârsta peste 16 ani care muncesc part-time și impozit 5% pentru absolvenţii din învăţământul profesional dual care muncesc, potrivit Mediafax.

Iniţiativa legislativă care propune modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și are drept scop crearea unor noi oportunităţi pentru tineri care încheie învăţământul profesional dual şi pentru încurajarea companiilor de a investi în dezvoltarea acestui tip de educaţie..

Iniţiatorii citează date ale Institutului Naţional de Statistică (INS) din anul 2016 care relevă că majoritatea tinerilor încadraţi pe piaţa muncii sunt absolvenţi de studii superioare, peste 80%, iar peste 60% au nivel mediu de educaţie şi doar un pic peste 40% au nivel scăzut de educaţiei, relateaza Mediafax.

De asemenea, parlamentarii care au semnat proiectul de lege susţin că în România este un deficit de peste 600.000 de oameni pe piaţa muncii, ceea ce arată faptul că emigrarea şi şomajul sunt principalele cauze ale crizei forţei de muncă.

Proiectul iniţiat de Cristina Iurişniţi este semnat de 48 de parlamentari USR, PNL şi PMP şi a fost depus pe 5 septembrie la Senat, primă cameră sesizată, for decizional fiind Camera Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.