Propaganda rusă pe aceeași lungime de undă cu PSD: eșecul referendumului e rezultatul unor campanii bine gândite

Pricipalul canal al propagandei ruse, Sputink, pune eșecul referendumului pe seama unor „campanii susținute, bine gândite” și susține că „starea de colonie a României este confirmată chiar de către români, prin atitudinea lor”. Pe aceeași notă, Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD și un aprig susținător al lui Liviu Dragnea, a declarat că neatingerea pragului pentru validarea referendumului este rezultatul boicotului din secțiile de votare și că cei care s-au opus arată că nu sunt buni creștini.

„Sau, altfel spus, starea de colonie a României este confirmată chiar de către români, prin atitudinea lor. Astfel, după ce instituția fundamentală a democrației, Parlamentul, a devenit un reper al atacurilor și principalul subiect al denigrării, a venit și rândul principalei instituții a spiritualității românești, Biserica, să nu mai aibă nicio influență (citește credibilitate) în fața românilor. „Războiul hibrid” despre care vorbesc mulți există — iar acum se dovedește că România l-a pierdut, asta pentru că nu a înțeles ce fel de „aliați” are”, se arată în articolul propagandei ruse.

Pe de altă parte, PSD pune eșecul referendumului pe sama boicotului și acuză clasa politică cu nu s-a implicat  „E halucinant modul în care au boicotat în secţii. Au făcut tot posibilul să boicoteze un demers civic normal, care nu a fost asumat politic. Nu poţi să dovedeşti apoi că eşti un bun creştin, nu ai cum ca politician să te duci nici la biserică, nici la nuntă”, explica, duminică seară, Codrin Ștefănescu.

 

Sursa foto: b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.