Propaganda rusă susține propaganda PSD și atacă Parchetul Genral și SRI

Principalul site al propagandei ruse în limba română, sputnik.md, susține cu fervoare atacul declanșat de PSD împotriva procurorului general și a Serviciului Român de Informații pe falsa temă a protocoalelor „secrete”.

Specialiști în știri false și dezinformare, angajații sputnik răspândesc temele lansate de propaganda PSD și le amplifică prin titluri bombastice. De exemplu, sputnik publică: „Lovitură de teatru: La această oră, Hellvig și Lazăr -trimiși în penal, demers incredibil!”.

În fapt, un alt site al propagandei PSD, luju.ro, a anunțat că va face plângere împotriva lui Lazăr și Hellvig pentru a susține în acest fel acuzațiile lansate de liderii partidului. Această informație este preluată de sputnik și prezentată ca fiind o adevărată bombă, o lovitură teribilă dată Parchetului General și SRI.

Mai mult, site-ul prezintă pe larg susținerile PSD și falsele argumente aruncate în spațiul public, dar nu suflă o vorbă despre problemele penale ale celor care au declanșat acest atac, despre interesele pe care le au pentru a ataca instituțiile statului, sau despre protestele de la București.

 

PSD, prin intermediul ministrului Apărării, Mihai Fifor, a făcut un mare serviciu propagandei ruse când, în urmă cu câtva săptămâni, a declarat că la Deveselu există rachete balistice, fapt total neadevărat. Imediat, declarația inconștientă a ministrului Apărării a fost preluată de principalul canal de acțiune al Rusiei, agenția Sputnik, care a titrat: ”Fifor a recunoscut: scutul de la Deveselu – rachete balistice”.

“La mai puţin de 24 de ore de la declaraţia făcută la Antena 3, unde a vorbit clar despre existenţa rachetelor balistice de la Deveselu şi, deci, i-a dat dreptate, în sfârşit, chiar dacă fără să îşi fi dorit asta, preşdintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin care a precizat că scutul de la Deveselu reprezintă o ameninţare directă şi imediată la adresa securităţii naţionale.”, se arăta pe site-ul Sputnik.md.

Ulterior, declarațiile lui Fifor au fost folosite și de oficialii ruși.

Sursa foto: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.