Ședință amânată la CSM. Replici dure între Adina Florea, Tudorel Toader și procurorul general!(VIDEO LIVE)
UPDATE> Audierea propunerii lui Tudorel Toader pentru șefia DNA a debutat cu un schimb de replici între Adina Florea și procurorul general al României, Augustin Lazăr. florea l-a acuzat pe acesta că tergibersează audierea ei depunând sesizări către Inspecția Judiciară. Toader a reacționat și el acuzându-l pe Lazăr că pune bețe în roate.
CSM a decis amanarea audierii Adinei Florea pentru data de 8 octombrie, timp in care Inspectia Judiciara ar trebui sa dea un verdict in sesizarea disciplinara facuta de procurorul general cu privire la posibile abateri ale Adinei Florea in publicarea protocolului cu SRI din 2016. Protocolul a fost dezvaluit de Darius Valcov, iar documentul ar fi fost dat de la Parchetul Curtii de Apel Constanta, unitate de parchet la care Adina Florea este procuror.
Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA, urmează să susţină, astăzi, începând cu ora 11.00, interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
Pe 2 octombrie, avizul pozitiv sau negativ va fi transmis ministrului Justiției, Tudorel Toader, care urmează să-l trimită președintelui Klaus Iohannis care are ultimul cuvânt în numirea procurorului șef al DNA.
Propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA, Adina Florea, apare într-un dosar penal deschis chiar de instituția a cărui șefie este pe cale să o ia. Mai exact, procurorii anticorupție au început urmărirea penală in rem într-un dosar clasat în urmă cu doi ani și în care apar mai mulți procurori printre care și Elena Grecu, actualmente șef chiar în DNA.
Totul a început în 2016 când un om de afaceri din Constanța a depus mai ulte denunțuri la DNA împotriva procurorilor care îl anchetau. Inițial lucrarea penală a fost clasată, dar ulterior Înalta Curte de Casație și Justiție a decis la 31 mai 2017 să se facă cercetări în dosar.
Iată ce a decis Înalta Curte de Casație și Justiție pe 31 mai 2017:
În baza art.335 alin.4 Cod procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.201/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei faţă de numiţii Olteanu Iuliana Magdalena, Olteanu Gheorghe, Bodean Andrei, Florea Adina, Simion Elena, Grecu Camelia Elena şi Subţirelu Laura, dispusă prin Ordonanţa nr.1/II-2/2017 din 18 ianuarie 2017 emisă de procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.
Ulterior, dosarul a ajuns la DNA, s-a deschis urmărirea penală in rem și de atunci nimeni n-a mai făcut nimic în dosar.
De altfel, Inspecția Judiciară a făcut public faptul că peste 60% din magistrați apar în dosare penale aflate la DNA, multe dintre ele clasate după ani de zile.
VEZI AICI INTERVIUL LIVE
https://www.csm1909.ro/