Propusă La Șefia DNA, Implicată Într-un Dosar…DNA

Propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA, Adina Florea, apare într-un dosar penal deschis chiar de instituția a cărui șefie este pe cale să o ia. Mai exact, procurorii anticorupție au început urmărirea penală in rem într-un dosar clasat în urmă cu doi ani și în care apar mai mulți procurori printre care și Elena Grecu, actualmente șef chiar în DNA.

Totul a început în 2016 când un om de afaceri din Constanța a depus mai ulte denunțuri la DNA împotriva procurorilor care îl anchetau. Inițial lucrarea penală a fost clasată, dar ulterior Înalta Curte de Casație și Justiție a decis la 31 mai 2017 să se facă cercetări în dosar.

Iată ce a decis Înalta Curte de Casație și Justiție pe 31 mai 2017:

În baza art.335 alin.4 Cod procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.201/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei faţă de numiţii Olteanu Iuliana Magdalena, Olteanu Gheorghe, Bodean Andrei, Florea Adina, Simion Elena, Grecu Camelia Elena şi Subţirelu Laura, dispusă prin Ordonanţa nr.1/II-2/2017 din 18 ianuarie 2017 emisă de procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.

Ulterior, dosarul a ajuns la DNA, s-a deschis urmărirea penală in rem și de atunci nimeni n-a mai făcut nimic în dosar.

De altfel, Inspecția Judiciară a făcut public faptul că peste 60% din magistrați apar în dosare penale aflate la DNA, multe dintre ele clasate după ani de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *