Protejata baronului PSD de Constanţa, salariu de lux de la buget!

Cel mai bine plătit bugetar, Georgeta Bumbac, numită pe ultima sută de metri de fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc într-un consiliu de Administraţie, câştigă peste 5.500 de euro pe lună!

Aflată pe funcția de secretar general, Georgeta Bumbac este în Ministerul Sănătăţii din 2011, timp în care în fotoliul de ministru au ajuns şi au şi plecat 11 oameni. Economista ocupă, în acelaşi timp, poziţii în consiliile de administraţie a trei societăţi: Compania de Aeroporturi, Compania de Canale Navigabile şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

În ultima zi de mandat, fostul ministru al transporturilor Răzvan Cuc a numit, pe următorii patru ani, apropiaţi de-ai PSD în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Informaţiile apar în declaraţia sa de avere: aproximativ 2.500 de euro a fost salariul ei de la Ministerul Sănătăţii, iar încă 3.000 de euro adunase ca indemnizaţii pentru că se află în consiliile de administraţie a trei din companiile de stat de la Transporturi: Compania de Aeroporturi Bucureşti, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile şi CNAIR.

Premierul Viorica Dăncilă a decis,în urmă cu două luni, numirea Georgetei Bumbac în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății, aceasta fiind în prezent directorul economic al instituției.

Însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că noul secretar general al Ministerului Sănătății este susținută și promovată de baronul PSD de Constanța, Felix Stroe, fapt pentru care a ajuns să fie impusă și președinte al CA de la CNAIR. Dar, în același timp, Georgeta Bumbac este și administrator la două mari companii de sub tutela Ministerului Transporturilor. Astfel, conform declarației de avere (vezi documentul în facsimil), ca director economic al Ministerului Sănătății, Georgeta Bumbac a fost remunerată lunar cu 10.000 de lei, dar a mai mai beneficiat de trei indemnizații pe fiecare lună din 2018 ca administrator la CNAIR – 6.487 lei, Compania Națională „Administrația Canalelor Navigabile” S.A. Constanța – 4.469 de lei și Compania Națională „Aeroporturi București” S.A. – 4.637 de lei. În total, în decursul anului trecut, în conturile Georgetei Bumbac au intrat 307.447 de lei, ceea ce înseamnă că lunar ea a beneficiat de 25.620 de lei, reprezentând circa 5.500 de euro. Practic, noul secretar general al Ministerului Sănătății a fost remunerat, anul trecut, mai bine decât președintele României – 25.000 de lei/lunar, dar și decât premierul Viorica Dăncilă sau Patriarhul Daniel – aproape 24.000 de lei/lunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *