Protejatul lui Kovesti, Audiat La Parchet! Se Extinde Ancheta

Fostul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, s-a prezentat astăzi la Parchetul General, unde urmează să fie audiat în dosarul în care este acuzat de anchete abuzive după o plângere penală depusă de Andreea şi Vlad Cosma.În acelaşi dosar a fost pus sub învinuire şi fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală”. Negulescu a fost citta săptămâna trecută pentru audieri însă s-a prevalat de dreptul la tăcere spunând că va face declaraţii în instanţă în cazul în care va fi trimis în judecată. Onea era unul dintre procurorii susţinuţi de fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi.

Imediat după izbucnirea scandalului de abuzuri comise la DNA Ploieşti, Lucian Onea şi-a dat demisia de la cârma instituţiei, însă a rămas procuror al structurii.

Fostul șef DNA Ploieștiva da prima sa declarație în calitatea de suspect, el fiind însoţit de avocat. Ca urmare a investigaţiilor făcute în dosar, procurorii urmează să extindă urmărirea penală în acest caz.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a anunţat, pe 13 februarie, că procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză constituită în urma unei plângeri formulate după difuzarea înregistrărilor de la DNA Ploieşti.

Inspecţia Judiciară a demarat acţiunea disciplinară faţă de fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi faţă de fostul procuror Mircea Negulescu, urmând ca CSM să stabilească în ce fel vor răspunde aceştia. Inspectorii judiciari spun că Lucian Onea ar fi solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unor probe falsificate, în timp ce Mircea Negulescu ar fi divulgat măsurile de protecţie a martorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *