Proteste de AMPLOARE pentru susținerea lui Kovesi!

Astăzi sunt anunțate mai multe mitinguri de susținere pentru Laura Codruța Kovesi, chiar în ziua în care fosta șefă a DNA este citată pentru audieri la Parchetul General. Între orele 11.00 și 14.00, protestatarii #Rezist organizează un miting chiar în fața Parchetului General, urmând ca de la ora 17.00 să fie organizate acțiuni în Piața Victoriei. Anunțul a fost postat pe unul din grupurile de Facebook dedicate susținerii Laurei Codurța Kovesi. Oamenii au de gând să iasă în Piața Victoriei vineri, de la ora 17.

„BREAKING NEWS – TREBUIE SĂ IEȘIM ÎN STRADĂ! Fix în ziua în care va trebui să plece la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru a-și susține interviul pentru funcția de procuror-șef european, Laura Codruța Kovesi a fost citată în calitate de suspect de către Secția Speciala de Investigare a Infracțiunilor din Justiție”.

Ieri, #Rezist Zurich a organizat acțiuni de protest față de PSD. Și la Cluj oamenii au ieșit în stradă cerând PSD-ului să renunțe în a mai acapara Justiția. Aceștia vor reveni și astăzi la noi acțiuni de protest.
Aproximativ 70 de persoane şi-au exprimat susţinerea faţă de Laura Codruţa Kovesi. Mitingul a avut loc în Piața Unirii din Cluj, în urma unui apel lansat pe rețelele de socializare.

„Considerăm ca fiind intolerabilă intimidarea Laurei Codruţa Kovesi şi ne manifestăm susţinerea faţă de ea, precum şi faţă de candidatura pentru Parchetul European. Lupta anticorupţie nu poate fi oprită de o mână de oameni certaţi cu legea. Ne vedem diseară, la Clopot, pentru a transmite un semnal de alarmă celor din jurul nostru şi pentru a trimite un mesaj clar secţiei ce va conduce audierea de mâine. Democraţia nu se negociază. Corupţia nu se legalizează, iar cei ce luptă împotriva ei nu pot şi nu vor fi aduşi la tăcere”, se arată într-un eveniment publicat pe Facebook.

 

SURSA FOTO: MEDIAFAX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.