Protest la Spitalul din Vâlcea după tergiversarea transferului unui copil ajuns în comă. Sorina Pintea a dechis anchetă

Zeci de persoane au protestat, sâmbătă, în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vâlcea, alături de bunicii copilului în vârstă de un an ce a fost transferat prea târziu la Bucureşti. Micuțul se află, acum, în comă, la Spitalul Marie Curie.

Oamenii s-au adunat să protesteze în fața Spitalului din Vâlcea pentru a le cere socoteală medicilor care au decis prea târziu transferul copilului la Bucureşti, dar şi conducerii unităţii medicale, care trebuie să răspundă în faţa acestui caz de malpraxis. Ei au cerut demisiile medicilor care s-au ocupat de copil.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că se fac verificări şi nu exclude o plângere penală.„În calitate de mamă, aş dori să-mi cer scuze faţă de suferinţa lor din acest moment. Am avut o discuţie cu părinţii băieţelului şi cu bunicul în cursul zilei de ieri şi i-am asigurat că îmi voi da tot concursul pentru a putea afla adevărul şi îi asigur încă o dată de acest lucru. DSP, inspectorii, deja au făcut primele cercetări acolo, părinţii copilului ne-au pus la dispoziţie nişte înscrisuri. Pe de altă parte, am avut o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea care îşi va da, de asemenea, tot concursul pentru clarificarea acestei situaţii. Am luat legătura cu CNAS pentru a putea trimite şi de acolo Corpul de Control, pentru a putea elucida, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Iar dacă din punctul de vedere al actului medical se constată inadvertenţe, din punctul nostru de vedere urmează plângerea penală. Părinţii pot să depună sesizare la Colegiul Medicilor pentru eventualele acuzaţii de malpraxis, acuzaţii pe care noi nu suntem în măsură să le cercetăm”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Digi 24.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului din Vâlcea, copilul s-a născut pe 11 decembrie 2017, iar pe 3 ianuarie 2019 a fost dus la spital, la ora 15.07. Internarea la Pediatrie în Vâlcea a fost efectuată la ora 15.23 şi a plecat din Pediatrie pe 4 ianuarie, la ora 15.00, către ATI, la Spitalul la Marie Curie.

Sursa foto: gazetavalceana.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *