Proteste de amploare ale angajaților din MAI

În ciuda condițiilor meteorologice extreme, 12 000 de polițiști s-au mobilizat și au participat la protestul din data de 24 martie, în fața Ministerului Afacerilor Interne, pentru a-și exprima nemulțumirea față de inechitățile salariale create de actualii guvernanți.

Deși conform comunicatului oficial al EUROPOL protestul a înregistrat cel mai mare număr de angajați ai MAI din istoria postdecembristă a respectivei instituții, ministrul Carmen Dan a refuzat să dialogheze cu organizatorii iar delegația celor din stradă nu a fost primită la discuții.

Deranjați de atitudinea ministrului Carmen Dan, reprezentanții EUROPOL au declarat că în zilele ce urmează, vor depune eforturi pentru a identifica mai multe mijloace în vederea continuării conflictului de muncă pentru a atrage atenția asupra problemei salarizării din MAI.

Îngrijorător pentru tendințele pe care le-a îmbrăcat conflictul dintre angajații MAI și ministerul de resort este communicatul liderilor EROPOL, care au afirmat: „probabil că protestele pașnice nu le mai captează atenția celor din MAI”.

Este de reținut și faptul că protestul din data de 24 martie s-a derulat fără implicarea tuturor orgnizațiilor sindicale. Pe fondul unor neînțelegeri dintre lideri, sindicatul Pro Lex a luat decizia de a nu participa la organizarea mitingului din 24 martie întrucât a apreciat că, deşi nemulţumirea poliţiştilor este generală şi justificată, nu au fost formulate revendicări comune, rezonabile şi realizabile, nu au fost discutate cu MAI şi deci, nu a fost declanşat conflictul de muncă.

Pro Lex a susţinut totuși financiar deplasarea membrilor care vor și-au exprimat dorința de a participa la miting chiar şi în aceste condiţii.

Sursa foto: www.snapromania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.