Proteste în toată țara. Oamenii au ieșit în stradă la București, Sibiu, Cluj, Iaşi și Galaţi

Peste 500 de persoane protestează, duminică seara, la Cluj-Napoca, scandând mesaje împotriva PSD și împotriva lui Liviu Dragnea, dar și de solidaritate cu magistrații. Un violonist a interpretat Imnului României în fața oamenilor, iar mulți dintre protestatari l-au acompaniat cu vocea, precizează mediafax.ro.

Protestatarii s-au adunat, duminică seara, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca și au scandat „Jos Dragnea jos, ești un ticălos”, „La pușcărie, Dragnea la pușcărie”, „Jos mafioții”, „Magistrați nu cedați”, „Kovesi nu uita, Clujul e de partea ta”, „Justiție, nu corupție!”, „Nu vrem să fim conduși de hoți”, „Anticipate”, „Uniți salvăm toată România”, „Hoții”, „În democrație, hoții stau la pușcărie” sau „Abrogați și plecați”.

Ei au pancarte cu mesaje precum „Justiția pedepsește corupția, nu invers”. Un violonist a interpretat la vioară Imnul României, cântat cu vocea de cei prezenți.

Una dintre persoanele prezente a declarat că protestele continuă până la abrogarea OUG nr. 7/2019 și că mesajul pentru magitrați este să nu cedeze în fața Guvernului.

Şi sibienii s-au adunat, duminică seara, în Piața Mare din Sibiu, pentru a protesta față de modificările aduse legilor justiției.

Oamenii au mers cu pancarte, vuvuzele și steaguri ale României și Uniunii Europene, scandând: „Justiție, nu corupție”.

De asemenea, protestatarii au strigat numele fostei șefe DNA, Laura Codruța Koveși: „Kovesi, nu uita, Sibiu-i de partea ta”.

În jurul orei 19.00, protestatarii au pornit în marș pe străzile Sibiului, scandând „Abrogați și plecați”, „În democrație, hoții stau la pușcărie” și „PSD, ciuma roșie”.

În fața sediului Tribunalului și Judecătoriei Sibiu, protestatarii au avut un mesaj pentru magistrați: „Nu cedați, rezistați”.

La protest participă peste 500 de oameni, iar până la ora transmiterii acestei știri nu s-au înregistrat incidente.

Proteste similare se desfășoară la București, Iași și Galați.

În Capitală, aproximativ 2000 de persoane au ieșit să protesteze în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului, de acolo plecând în marș spre Ministerul Justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *