Proteste masive în Rusia . La Moscova manifestanții sunt înconjurați de poliție VIDEO

Din Moscova şi până la Vladivostok, susținătorii lui Aleksei Navalnîi, principalului opozant al lui Vladimir Putin, arestat în urmă cu o săptămână, la revenirea în ţară, protestează sâmbătă. Manifestațiile s-au lăsat și de această dată cu arestări și acțiuni agresive din partea polițiștilor.

La Moscova, unde mobilizarea opoziţiei este de obicei cea mai semnificativă, protestatarii urmează să se reunească la ora locală 14:00 (11:00 GMT) în piaţa Puşkin. Poliţia moscovită a promis deja că va reprima fără întârziere orice adunare neautorizată, iar primarul capitalei, Serghei Sobianin, a calificat protestele drept inacceptabile, în plină pandemie de coronavirus.

Cu toate acestea, soţia lui Navalnîi, Iulia, şi-a anunţat pe Instagram intenţia de a manifesta la Moscova pentru soţul ei.

În Iacuția se protestează contra lui Putin la -50 de grade

În mai multe orașe din Rusia astăzi au început proteste masive împotriva președintelui rus Vladimir Putin. Manifestanții cer de asemenea eliberarea opozantului rus Aleksei Navalinîi. Protestele sunt organizate pe tot teritoriul Federației chiar și în Iakuția unde oamenii au ieșit să protesteze în ciuda gerului de -50 de grade

După otrăvire, Navalnîi a fost spitalizat la Berlin pentru tratament, iar săptămâna trecută, la întoarcerea la Moscova, a fost reţinut chiar pe aeroport.

Opozantul lui Putin se află acum în arest preventiv, în aşteptarea mai multor proceduri judiciare care îl vizează. Printre altele, autorităţile ruse au comunicat că el ar putea fi considerat vinovat de încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată în urma unei condamnări cu suspendare din 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *