Protestul camionagiilor: Washingtonul cere Canadei să folosească ”puterile federale” VIDEO

Statele Unite cer Canadei să folosească „puterile federale” pentru a ridica blocajele ridicate la frontiera dintre cele două ţări de convoaiele de camioane care protestează împotriva măsurilor sanitare, au făcut cunoscut joi responsabili de la Casa Albă, notează AFP.

Administraţia SUA a oferit „sprijin deplin şi complet” Ministrului canadian al securităţii Interne, au precizat aceştia.
Casa Albă a făcut cunoscut că mai mulţi miniştri şi înalţi consilieri americani (Securitate Internă, Transporturi) sunt în contact regulat cu omologii lor canadieni şi a asigurat că administraţia Biden este „mobilizată non-stop pentru a pune capăt rapid” unei crize care loveşte industria americană.

Pe de altă parte, Casa Albă a informat că a fost avertizată despre organizarea unui „convoi al libertăţii” la Washington, la începutul lunii martie, şi a adăugat că „va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că acest convoi nu va perturba comerţul sau transporturile şi nu va afecta munca guvernului federal, a forţelor de ordine şi de salvare”.
Președintele Joe Biden este informat în mod regulat, potrivit aceleiaşi surse.

„În prezent, nu avem informaţii potrivit cărora indivizii mobilizaţi ar fi implicaţi în vreo activitate care nu ţine” de libertatea de exprimare, aşa cum este protejată de Constituţie, a subliniat, totuşi, Casa Albă.

Trei artere frontaliere dintre Canada şi Statele Unite sunt acum blocate de manifestanţii care contestă măsurile sanitare.
Mai multe uzine ale producătorilor auto Ford, Stellantis şi Toyota din America de Nord au fost nevoite să închidă temporar sau să funcţioneze la capacitate redusă din cauza blocajelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.