PSD a depus MOŢIUNEA de cenzură! Guvernul Orban ar putea pleca acasă săptămâna viitoare

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban a fost depus de PSD astăzi, dupa ce Executivul si-a angajat raspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, a anuntat Marcel Ciolacu, presedinte interimar al PSD.

„Niciunde in Europa, in acest moment, nu si-a permis nicio putere sa modifice legile electorale cu asa de putin timp inaintea alegerilor, indiferent de ce alegeri vorbim. In cazul de faţă, vorbim de alegerile locale.

Nimeni pana acum in Romania, in cei 30 de ani de democratie, considerati totusi putini ca si democratie, nu si-a permis ca un guvern in functie de interesele proprii sa vina cu modificari la legile electorale. Este cea mai grava criza de abuz de putere. (…) Maine (joi – n.red.) vom depune motiunea de cenzura si la pranz vom face Biroul permanent reunit pentru programul de citire a motiunii”, a declarat miercuri liderul PSD.

Marcel Ciolacu a aratat ca lipsesc 5-6 voturi pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata de Parlament si a sustinut ca exista negocieri cu parlamentari care vor sa se afilieze grupului social-democrat.

„Vom vedea adevaratul recensamant dupa ziua de luni, cand parlamentarii vor veni sau vor face solicitari de afiliere la Biroul Permanent pentru a se lua de afiliere catre un grup parlamentar. Sunt parlamentari cu care am stat de vorba si doresc sa se afilieze grupului PSD. (…) Eu sunt optimist ca aceasta motiune de cenzura va trece”, a spus Ciolacu.

Motiunea va fi sustinuta si de parlamentarii UDMR. In 16 ianuarie, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca formatiunea sa va vota motiunea de cenzura, daca Guvernul Ludovic Orban isi va angaja raspunderea in Parlament in privinta alegerii primarilor in doua tururi de scrutin.

Birourile Permanente vor stabili un calendar al moţiunii. După depunerea, moţiunea va fi dezbătută în maximum 5 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *