PSD a început abuzurile: Peste 100 de delegați USR nu au fost primiți în secțiile de votare

USR PLUS reclamă, într-un comunicat, că peste o sută de delegați ai alianţei nu au fost primiți, sâmbătă seara, în secțiile de votare din Bucureşti şi din ţară, pentru a asista la pregătirea alegerilor europarlamentare de duminică.

„Toți delegații care au fost respinși de președinții de secții, deși au fost îndeplinite toate procedurile legale prealabile, au depus contestații și așteaptă soluționarea lor”, susţin, citați de Digi24,reprezentanţii Alianței 2020 USR PLUS.

Potrivit sursei citate, cele mai mari probleme au fost în sectorul 3 din București, „unde pe motiv că delegații nu au împuternicire, în zeci de secții reprezentanții Alianței 2020 USR PLUS nu au putut participa la verificarea materialelor electorale sau la analizarea cererilor pentru urna mobilă”.

Alianţa susţine că refuzul accesului este abuziv şi invocă faptul că legea nu prevede obligativitatea delegaților de a avea împuterniciri din partea partidelor pentru a putea lua parte la activitățile secției de votare.

„Este un prim semnal de alarmă în ceea ce privește corectitudinea votului de mâine. Vreau să fiu foarte clar: nu vom accepta tertipuri de niciun fel care să pună în pericol corecta desfășurare a alegerilor în toate secțiile de votare din țară. Cerem să fie respectate toate normele privitoare la dreptul la vot și la corectitudinea votului. Suntem gata să apelăm la orice mijloace legale pentru a proteja aceste valori.Îndemn reprezentanții noștri în secțiile de votare să nu se lase intimidați atunci când știu că au legea de partea lor”, a declarat președintele PLUS Dacian Cioloș.

„Respingerea delegațiilor USR PLUS se înscrie în seria de abuzuri din această campanie, în care vechile partide nu știu câștige alegerile decât prin strategii ieftine. Toți cei care mai cred că alegerile se câștigă prin hoție vor dispărea din viața politică. Democratic, prin votul românilor. Până la rezultatul alegerilor, noi ne vom asigura de corectitudinea procesului, avem oameni în 99% din secțiile de votare. Nu vor putea fura”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Probleme cu primirea delegațiilor au fost și în sectoarele 1, 2 și 4 din București, precum și în județele Mureș, Teleorman, Buzău. În unele secții, după depunerea contestațiilor, delegații au fost primiți, dar deja operațiunile de pregătire erau finalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.