PSD a învins și-n CSM: Lucian Netejoru, încă 3 ani la șefia Inspecției Judiciare, deși concursul a ridicat semne de întrebare

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a spus în plenul CSM că observă multă tensiune în discuțiile dintre membri privind validarea rezultatelor concursului de ocupare a funcției de șef al Inspecției Judiciare și că dorește ca, oricare ar fi rezultatul, să nu existe semne de întrebare.

„Singura rugăminte, având în vedere că nu cunosc detaliile, cum s-a derulat procedura este să nu avem semne de întrebare asupra rezultatului final. V-am spus și ieri la discuția informală – dacă am o ambiție e să încercăm să redăm justiției acel statut social pe care-l merită. Nu știu toată bucătăria internă. Observ destul de multă tensiune. Promit că o să am un dialog individiual cu fiecare dintre dumneavoastră”, a spus ministrul Justiției.

Plenul CSM discută validarea rezultatelor concursului pentru numirea șefului Inspecției Judiciare, dar și organizarea concursului pentru numirea noului șef al Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție după ce Gheorghe Stan a fost votat pentru CCR.

Unul dintre magistrații CSM a pus în discuție amânarea luării unei decizii privind validarea concursului pentru șefia Inspecției Judiciare, însă propunerea a fost respinsă.

Astfel, plenul decide astăzi dacă Lucian Netejoru va fi numit șef al Inspecției Judiciare. Pe această temă au existat discuții privind incompatibilitatea unui membru al comisiei care l-a evaluat pe Netejoru, judecătorul Gabriela Baltag, al cărui sot, inspector judiciar, a participat la o procedură în care șeful IJ a făcut parte din comisie. În cele din urmă, concursul a fost validat și astfel că Lucian Netejoru, un apropiat al PSD, va mai ocupa un mandat de 3 ani ca șef al Inspecției Judiciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *