PSD admite că îl ajută prin OUG 114 pe Ioan Niculae, condamnat pentru că a dat șpagă ca să obține gaze ieftine

Adevăratele interese financiare din satele OUG 114 încep să iasă la iveală, iar mult trâmbițata plafonare a prețului gazelor își arată adevărații beneficiari.

Unul dintre ei: Ioan Niculae, patronul Interagro și a mai multor combinate de producere a îngrășămintelor chimice, unul dintre cei mai mari consumatori de gaze din țară. Niculae a încercat în permanență să obțină de la Guvern facilități și subvenționarea prețului la gaze fiind chiar condamnat penal după ce a dat șpagă, culmea, tot PSD, pentru a primi preferențial gaze din producția internă.

Miercuri, Lia Olguța Vailescu a admis că Nicule este cel mai mare beneficiar al OUG 114, deși Vâlcov și Teodorovici s-au ferit să spună asta.

„În ceea ce privește OUG 114, este o ordonanță care trebuie aplicată (…). Da, e bine că Ioan Niculae este ajutat, că i se plafonează prețul la gaze. Da, este bine că a anunțat că redeschide toate fabricile. Da, e bine că va avea o cifră de afaceri de un miliard de euro care intră în economie. Da, ordonanța asta ajută să se întâmple toate aceste lucruri”, a spus Vasilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *