PSD-ALDE, front comun pentru amnistia mascată a corupților

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține propunerea lui Liviu Dragnea privind o emiterea ueni ordonanțe de urgență pentru anularea protocoalelor și a efectelor acestora, în fapt, o amnistie mascată pentru toate faptele de corupție anchetate și trimise în judecată în ultimii ani. Declarația lui Tăriceanu vine în contextul în care, sâmbătă, Dragnea a anunțat că PSD ia în calcul să nu aibă un candidat propriu la prezidențiale, PSD urmând să îl susțină pe Tăriceanu.

„Mi s-a părut că propunerea ministrului Justiției, domnul profesor universitat Tudorel Toader, este o propunere rațională, aceea de adoptare a unei ordonanțe de urgență care să permită revizuirea tuturor proceselor care s-au bazat pe ascultarea telefoanelor și protocoale. Cred că este greu de acceptat într-o societate democratică ideea că putem în continuare să folosim aceleași metode caracteristice Securității din anii ’50 în efectuarea actului de justiție. Cred că propunerea domnului Dragnea merită luată în seamă, trebuie făcut ceva, că așa cum am mai spus chiar dacă unii dintre cei care a fost condamnați în cadrul acestor procese, probabil au fost vinovați, eu nu am cum să apreciez, cum să fac distincția între cei care sunt și cei care nu sunt și au fost condamnați pe nedrept, indiferent, chiar și cei care au fost condamnați au dreptul fundamental la un proces corect. Ceea ce nu s-a întâmplat. Din acest motiv cred că trebuie găsită o soluție de remediere, care nu poate fi făcută punctual”, a spus Tăriceanu.

Dragnea a anunțat, sâmbătă, că i-a cerut premierului Dăncilă o ordonață „prin care să anuleze protocoalele și efectele acestora”.

„I-am spus că avem un proiect de lege depus de mine și Călin Popescu Tăriceanu se pot inspira de acolo, dar e foarte multă nemulțumire generată de protocoale și de informațiile că două treimi dintre magistrați să aibă dosare, ridică semne de întrebare cu privire la libertatea lor de a lua decizii”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *