PSD-ALDE își apară incompetenții! Moțiunea împotriva ministrului Transporturilor a fost respinsă

Camera Deputaţilor a respins miercuri, cu 148 voturi „împotrivă”, 93 „pentru” şi 5 abţineri, moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie cereau demisia ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, intitulată „Mandatul ministrului Cuc cu numărul trei, este unul de nota 3″.

La dezbaterile de luni pe marginea moţiunii simple, ministrul Transporturilor a crtiticat lipsa rezultatelor „remarcabile” ale miniştrilor liberali în domeniu, precizând că el „deranjează anumite interese” ale partidelor de Opoziţie.

„Dragi colegi, haideţi să vă spun un lucru, şi voi aţi fost în Minister un an de zile şi aţi avut rezultate remarcabile, zero de sus până jos. Acum eu ştiu că vă supăraţi că eu mai cert constructorii, că ştiu că vă deranjează că afectez anumite interese, dar să ştiţi că eu nu mă opresc şi merg mai departe şi cu rezilierile de contracte şi cu tot ce am promis şi ştiu că vreţi neapărat ca ONG-urile să conducă Ministerul. E greu. Îl conduc eu acum şi trebuie să modificăm legislaţia astfel încât să putem accelera toate procedurile pe care le avem, inclusiv pe parte de mediu. Aici o să mă consult cu doamna ministru Gavrilescu, n-o să mă consult cu ONG-urile”, a afirmat Răzvan Cuc, citat de Mediafax.

El a adăugat că mandatul său este dedicat vizitelor pe şantiere, pentru a garanta că execuţia kilometrilor de autostradă este la zi, „după ce, în primul mandat, am scos la licitaţie proiecte de autostradă în valoare de 3,5 miliarde de euro”.

„Pentru acest an, CNAIR a estimat finalizarea a 180 de km de autostradă, iar eu voi face absolut tot ce îmi stă în putinţă din punct de vedere administrativ pentru ca aceşti kilometri să fie executaţi în timp”, a explicat Cuc.

Pe de altă parte, deputatul PNL Lucian Bode a declarat, luni, la dezbaterea moţiunii simple, că dacă un raport al Comisiei Europene pe transport privind România se confirmă, plăţile pentru proiecte de transport din fonduri europene vor fi sista.

„Faptul că Ministerul Transporturilor are la dispoziţie bani europeni şi nu-i cheltuie, nu mai miră pe nimeni, numai că la capitolul fonduri europene, situaţia poate deveni catastrofală. (…) Nota 4 pe care a primit-o România din partea auditului Comisiei este cea mai gravă posibilă şi dacă vi se pare că este mai mare decât nota 3, pe care v-am acordat-o noi, să ştiţi că pentru România este o lovitură fatală. Ştiţi ce înseamnă şi ce urmează dacă se confirmă aceste deficienţe majore? Plăţile din partea Comisiei vor fi suspendate”, a acuzat liberalul.

De asemenea, acesta a criticat promisiunile făcute de ministrul Cuc cu privire la numărul de km de autostradă ce vor fi deschişi în 2019.

„Mai nou, am văzut o idee năstruşnică la dvs, vreţi să transformaţi CNAIR în constructor de autostrăzi. Probabil v-a inspirat doamna Firea sau domnul primar Negoiţă cu aceste companii de stat. Atenţie la rezultatul demersurilor lor, zero. Toate au fost declarate ilegale de către instanţe. Probabil, când veţi constata eşecul acestui demers vinovat o să fie aşa cum văd că deja vă place să spuneţi «statul paralel»”, a conchis Bode.

Răzvan Cuc a fost numit în funcţia de ministru al Transporturilor în urmă cu o lună. Acesta a depus jurământul de învestitură la Cotroceni pe 22 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *