PSD ar putea primi 3,38 milioane  lei, bani cheltuiți în campanie  de la europarlamentare. AEP, bun de plată?

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis solicitarea PSD de anulare a deciziei Autorităţii Electorale Permanente de nerambursare a cheltuielilor din campania pentru alegerile europarlamentare din 2019.

PSD solicitase  rambursarea  sumei de 3,38 milioane  lei, bani cheltuiți în campania de la eurparlamentare, dar decizia AEP a  fost să nu returneze suna, din cauza modului în care au fost depuse documentele. Viorica Dăncilă a contestat decizia, însă şi contestaţia a fost respinsă. Curtea de Apel Bucureşti a  dat, însă, dreptate PSD. Decizia poate fi contestată tot la  Curtea de Apel Bucureşti. Partidul Social Democrat este reprezentat în instanţă de avocatul Viorel Mocanu.

Europa Liberă  relata, la finalul lunii august, că AEP a decis să nu decontezebanii PSD  pentru niște  nereguli descoprite la depunerea actelor.

AEP atrăgea atenția că sub semnătura lui Mircea Drăghici nu este menționată funcția acestuia în PSD, ci figurează doar calitatea de reprezentant legal al partidului. Această calitate nu a putut să fie dovedită însă de partid după corespondența avută cu oficialii AEP.

Ulterior, PSD a remediat situaţia, dar după ce termenul legal a expirat, potrivit preşedintelui AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Potrivit Legii 334/2006, la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, partidele politice, alianțele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți care obțin, individual sau într-o alianță electorală, cel puțin 3% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel național au dreptul de a obține rambursarea cheltuielilor electorale efectuate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *