PSD aruncă economia în HAOS! România a pierdut peste 3 miliarde de euro într-o singură zi!

Anunțul ministrului Finațelor despre impunerea unor noi impozite și taxe în special companiilor din domeniul bancar, energie și telecom, a dus la prăbușirea acțiunilor pe Bursa de la București. Pierderile sunt uriașe, iar dezastrul este abia la început întrucât măsurile pe care PSD vrea să le ia la îndemnul lui Dragnea vor avea efecte în lanț asupra economiei și, în final, a populației care va plăti toate prostiile pe care PSD le face. Nebunuia de la București a avut ecouri și pe bursele din regiune, Erste Bank, deținătoare BCR, înregistrând pierderi masive.

„Peste 3 miliarde de euro (15 miliarde de lei) a pierdut România într-o singură zi, azi, în „miercurea roșie”.
„Miercurea roșie” a adus a doua cea mai mare scădere zilnică a bursei românești și toată creșterea înregistrată de bursa din România într-un an întreg a fost anihilată într-o singură zi.
Scăderile de azi de pe bursă au fost imaginea pe care o Românie întreagă a putut s-o vadă ca efect al eșecului de a asigura un cadru de normalitate”, scrie pe Facebook Florin Cepraga, reprezentant BVB.

În plus, textul Ordonaței postat de Ministerul Finațelor stârnește și mai mult îngrijorări, Ziarul Financiar arătând că taxa aplicată bancilor ar putea fi una trimestrială și nu anuală.

„Conform Ordonanţei, taxa se calculează şi se plăteşte trimestrial, ca un procent din activele bancare, în funcţie de nivelul ROBOR-ului din piaţă. În acest moment, la un ROBOR de 3,05%, taxa pe lăcomie este 0,9% din activele bancare. Conform bancherilor, în textul Ordonanţei nu scrie nicăieri că taxa este anuală, ci trimestrială şi asta înseamnă că la finalul fiecărui trimestru se aplică 0,9% din activele bancare.’, notează ZF.

De asemenea, operatorii din telecomunicații au reacționat și explică că impunerea unor noi taxe va însemna creșterea tarifelor ăentru populație și stoparea investițiilor.

„Modificările propuse introduc şi majorează taxe la un nivel pe care îl apreciem excesiv şi blocant pentru dezvoltarea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice. Măsurile contravin cadrului legislativ european şi naţional. Aceste taxe ar trebui să acopere doar valoarea costurilor administrative suportate de către Autoritatea de reglementare, respectiv valoarea drepturilor de utilizare a resurselor care se alocă. Adoptate în această formă, propunerile s-ar transforma într-o povară pentru întreaga industrie de telecomunicaţii din România şi pentru toţi utilizatorii de internet fix şi mobil, telefonie fixă şi mobilă şi servicii de televiziune”, conform mesajului semnat de companiile Orange, Vodafone, Telekom – reunite în Asociaţia Operatorilor Mobili din România (AOMR) – şi de companiile RCS&RDS şi UPC România precum şi de cele peste 65 de firme reunite in cadrul Asociaţiei pentru Comunicaţii Electronice din România (ACER).

De asemenea, Asociația Furnizorilor de Energie Electrică susține într-un comunicat de presă că apariția proiectului de OUG privind fiscalitatea a determinat într-o singură zi creșterea prețului energiei electrice cu 14%, astfel România devenind cea mai scumpă piață din Uniunea Europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *