PSD calcă iarăși Legea în picioare și refuză să accepte audierea candidaților propuși pentru Comisar european în Parlament

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, susține că cei doi candidați propuși de PSD pentru postul de Comisar european, Dan Nica și Gabriela Ciot, nu trebuie audiați de Parlament decât după audierea din comisia de specialitate a Parlamentului European.

„Dacă citiţi în lege spune că va fi audiat (candidatul pentru funcţia de comisar european – n.r.), dar audierea nu spune că va fi înainte de audierea din comisia de specialitate în Parlamentul European”, a explicat Iordache.

PSD a refuzat să o audieze în Parlament și pe Rovana Plumb, Dăncilă trimițând propunerea la Comisie fără să notifice Parlamentul așa cum prevede Legea.

Deputatul USR Iulian Bulai a solicitat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, audierea în Parlament a candidatului propus pentru funcţia de comisar european.

„În faţa cetăţenilor vă cer cu fermitate să vă reuniţi în Birourile permanente să cereţi întrunirea celor două comisii de la Cameră şi de la Senat (comisiile pentru afaceri europene – n.r.) pentru a audia această persoană pentru a nu ne face de râs a doua oară în faţa europenilor. (…) Să nu mai repetăm aceeaşi greşeală, să audiem acum ca să nu ne facem de râs după, că invers nu merge”, a spus Bulai.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a arătat că în lege nu se precizează ca audierea din Parlamentul României a candidatului propus pentru funcţia de comisar european să aibă loc înainte de audierea din comisia de specialitate a Parlamentului European.

„Dacă citiţi în lege spune că va fi audiat (candidatul pentru funcţia de comisar european – n.r.), dar audierea nu spune că va fi înainte de audierea din comisia de specialitate în Parlamentul European”, a explicat Iordache.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis marţi ca europarlamentarul Dan Nica să fie propunerea pentru funcţia de comisar european.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a precizat, după şedinţă, că Dan Nica rămâne principala propunere a partidului pentru postul de comisar european din partea României, deşi vor fi avansate Comisiei Europene două propuneri de candidaţi, a doua fiind Melania Gabriela Ciot, secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *