PSD cere tot mai insistent modificarea Codurilor penale. Nicolicea: Dacă faci doar ce spune Curtea tu cârpești, nu construiești ceva nou

Tot mai multe voci din PSD pun presiune pe Tudorel Toader să imițieze și susțină o Ordonață de Urgență de modificare a Codului penal și a celui de procedură penală.

Ultimul pe lista celor care îi reprosșează lui Toader că nu a modificat Codurile ci doar a „cârpit” este Eugen Nicolicea, după ce săptămâna trecută fusese rândul lui Iordache să iasă la atac.

„În ceea ce privește ca administrator rămâne să îl credem, deși opoziția inserează critici la anumite chestiuni necesare mersului justiției, critici cu care nu sunt de acord. În ceea ce privește calitatea de ministru, nu pot să vin cu critici, dar se lăuda cu ce lucruri nu a făcut. Spunea că nu a produs proiectul de coduri, proiectul pe legile justiției. Aici nu sunt de acord. Delimitarea pe care a făcut-o față de Parlament și cei care susțin. Dacă sunt «proaste» e meritul Parlamentului. El înaintase Parlamentului legile lui Prună. De aceea, Parlamentul a trebuit să facă alte proiecte. Nu puteam să mergem cu legile lui Prună mai departe. A inițiat-o selectiv, în sensul că anumite prevederi au încercat să fie implementate. Domnul Toader se lăuda că a făcut modificările pe care le-a impus CCR. Dacă faci doar ce spune Curtea tu cârpești, nu construiești ceva nou. Ori dacă faci după ce Curtea decide, înseamnă că nu faci nimic înainte ca CCR să o ia înainte”, a spus deputatul PSD.

În plus, Nicolicea susține că Toader este și prea blând cu Lazăr pe care nu îl revocă mai repede așa cum a făcut cu Kovesi.

„Aici nu poate să îi nege nimeni ministrului că a început procesul de evaluare și a început procesul de revocare, în cazul Laurei Codruța Kovesi. La Lazăr se vede că a tărăgănat revocarea acestuia și văd că îl lasă la pensie. Nu văd de ce ar trebui să se oprească și să meargă mai departe în a cere revocarea. Se pare că a fost mai impresionat de activitatea domnul Lazăr și i-a îngăduit să iasă la pensie”, a afirmat Eugen Nicolicea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *