PSD dă semnale că ar putea să treacă Guvernul Cîțu

PSD a transmis joi, că are ca prioritate instalarea unui guvern stabil şi aşteaptă cât mai repede programul de guvernare şi lista miniştrilor în Parlament. ”În aceste momente, luptele politice nu-şi au rostul”, au transmis social-democraţii, care şi-au exprimat speranţa că PNL va vota propriul guvern.

”Prioritatea PSD este un guvern stabil! În aceste momente, luptele politice nu-şi au rostul, românii au nevoie de autorităţi care să funcţioneze, care să poată lua măsuri şi, mai ales, care să aibă o strategie de informare a populaţiei pe problema coronavirusului. Aşteptăm ca premierul desemnat să vină în Parlament cu echipa de miniştri şi cu programul de guvernare”, au scris, joi, pe Facebook, reprezentanţii PSD.

Aceştia şi-au exprimat speranţa că PNL va vota propriu guvern.

”Pentru binele românilor, sperăm ca propunerea făcută de preşedintele Iohannis să fie una responsabilă, care să respecte decizia CCR în sensul asigurării unei majorităţi, iar PNL să îşi voteze propriul guvern” a ai transmis PSD.

În același timp, senatorul PSD Lucian Romașcanu susține că există posibilitatea ca un Guvern Cîțu să fie susținut în Parlament, evident, in numele stabilității.

„PSD va fi deschis oricărei soluţii care pune capăt crizei pornite de PNL, în contextul în care avem şi această criză sanitară. Nu înseamnă că luăm în calcul votatea unui guvern propus de Florin Cîţu dar, aşa cum au făcut în noiembrie, mă gândesc că (liberalii n.r.) pot să coalizeze o majoritate în Parlament, în proporţie de 100% fără PSD”, a spus Lucian Romaşcanu la o conferinţă susţinută la sediul PSD.

El a mai declarat că prioritatea PSD este un guvern stabil, care să poată lupta cu situaţia de criză din România.

„Luptele politice nu îşi au rostul. Toată lumea, inclusiv preşedintele Iohannis trebuie să înţeleagă asta. Pentru binele românilor, sper că propunerea făcută de preşedinte este una care să fie acceptată de CCR în vederea constituirii unei majorităţi”, a spus senatorul PSD.

Potrivit lui Romaşcanu, participarea PSD la votul de învestitură al guvernului Cîţu depinde de lista de miniştri şi programul de guvernare pe care îl va prezenta acesta. El a mai declarat că, deocamdată, PSD nu are motive pentru a contesta la Curtea Constituţională desemnarea ca premier a lui Florin Cîţu.

„Vom depune toate diligenţele pentru a avea un guvern stabil. Dacă Florin Cîţu vine cu o listă rezonabilă de miniştri şi cu un program care să poată pune România pe linie după un moment de criză, nu văd un motiv pentru care să contestăm la CCR”, a spus Romaşcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *