PSD e la putere sau în Opoziție? Proiecul lui Șerban Nicolae prin care Insula Belina devine paradsi fiscal, adoptat de Senat

Proiectul lui Şerban Nicolae privind reducerea cu 50% a impozitelor pentru construcţiile şi activităţile economice din grinduri, insule şi alte suprafeţe de uscat a fost votat luni în Senat, forul decizional fiind Camera Deputaţilor. Printre activităţile vizate se numără şi jocurile de noroc.

Propunerea legislativă a lui Şerban Nicolae privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu aplicabil anumitor terenuri, construcţii edificate pe acestea şi anumitor activităţi economice autorizate a fost adoptată cu 61 de voturi pentru 24 împotrivă şi 11 abţineri, potrivit Mediafax.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare instituirea unui regim fiscal derogatoriu aplicabil terenurilor sub forma insulelor, grindurilor şi altor suprafeţe de uscat, a construcţiilor edificate pe acestea şi a anumitor activităţi economice autorizate ”cu scopul de a dezvolta activităţile economice, de a crea locuri de muncă şi, implicit, de a crea veniturile bugetare”.

Potrivit iniţiatorului, activităţile economice ce se pot desfăşura sunt cele de producţie de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentaţie publică, comerţ cu amănuntul, jocuri de noroc precum şi cele de servicii conexe. Totodată, proiectul prevede că jocurile de noroc ce se pot organiza sunt jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, jocuri de noroc caracteristic cluburilor de poker şi jocuri bingo desfăşurate în săli de joc.

Şerban Nicolae a mai iniţiat un proiect similar, care a fost aprobat de Parlament, însă CCR a admis, în iunie, sesizările de neconstituţionalitate ale Opoziţiei şi preşedintelui Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *