PSD face zile negre Guvernului Orban. Vasilescu: Vom propune dublarea alocațiilor copiilor cum a făcut și PNL, să vedem cum închid bugetul

Deputatul Olguţa Vasilescu a anunţat, miercuri, că PSD va veni la dezbaterile din Parlament privind bugetul de stat pentru anul 2020 cu amendamente, precum dublarea alocaţiilor copiilor, aşa cum a făcut PNL când era în opoziţie.

„O să vedem cum ă să vă închideţi bugetul, că o să mai venim şi noi cum a venit colegul dumneavoastră cu tot felul de amendamente de dublare a alocaţiilor copiilor, de exemplu, aşa cum aţi fpăcut şi dumneavoastră în opoziţie”, a spus, citată de Mediafax, Lia Olguţa Vasilescu, în Plenul Camerei Deputaţilor, către liberali.

Parlamentul a votat în luna februarie, la dezbaterea bugetului de stat pentru anul 2019, un amendament al PNL care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei, de la 1 martie. Propunerea PNL a trecut cu ajutorul UDMR, într-un moment în care aleşii PSD nu erau majoritari în sală. Sursa de finanţare pentru o astfel de majorare era prevăzută în excedentul înregistrat de bugetul asigurărilor sociale.

Ulterior, social-democraţii au revenit asupra modificării, Liviu Dragnea precizând de la tribuna Parlamentului că sursa de finanţare precizată de liberalii nu este sustenabilă. Liderul PSD a adăugat că majorarea alocaţiei pentru copii poate fi făcut doar prin mărirea deficitului bugetar.

Pentru a putea efectua această modificare la proiectul de buget, Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a revenit asupra Legii privind plafoanele, majorând deficitului bugetar de la 2,55%, cât era iniţiat, la 2,76%, pentru a putea asigura finanţarea creşterii alocaţiei pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *