PSD îl atacă pe Președinte pentru scandalul din Coaliție: Iohannis trebuie să iasă din letargie şi să rezolve criza politică majoră din „Guvernul Său”

PSD îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să iasă din letargia în care se află de mai multe săptămâni şi să intervină public pentru rezolvarea crizei politice majore din „Guvernul Său”, arată un comunicat de presă al partidului. Principala prerogativă constituţională a şefului statului este de a media între puterile statului şi între partidele politice pentru asigurarea stabilităţii ţării, amintesc social-democraţii.

„Atragem atenţia preşedintelui că România se află în vârful valului trei al pandemiei, fără locuri libere la ATI, cu un număr record de decese, cu mii de bolnavi cronici lăsaţi fără tratament, iar interimatul la Ministerul Sănătăţii şi criza politică prelungită nu va face altceva decât să înrăutăţească situaţia. În acest context, lipsa de reacţie publică din partea Preşedintelui reprezintă o încălcare gravă în exercitarea obligaţiilor pe care acesta le are faţă de ţară şi de societate”, potrivit unui comunicat de presă al PSD remis joi News.ro.

PSD reaminteşte că preşedintele Iohannis a girat personal constituirea acestei coaliţii nocive dintre PNL, USR PLUS şi UDMR, sfidând votul românilor şi rezultatul alegerilor democratice.

„De aceea, Klaus Iohannis are o răspundere directă pentru criza politică actuală şi are obligaţia de a interveni public – rapid! – pentru ieşirea din acest blocaj care afectează în mod grav viaţa şi sănătatea cetăţenilor români”, conchide sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *