PSD îl salvează pe Cîțu de moțiunea depusă de USR și AUR: Parlementarii PNL și PSD au votat împreună pentru amânarea votului

PSD și PNL au reușit să amâne din nou dezbaterea moțiunii de cenzură a USR-PLUS și AUR, în ciuda deciziei Curții Constituționale. Prin abținere de la vot, PSD și PNL au reușit să respingă propunerea USR-PLUS de dezbatere și vot la moțiunea de cenzură.

Parlamentarii PSD și PNL au susținut, marți, în ședința Birourilor Permanente ale Parlamentului, împreună aceeași teză: „Nu avem motivarea deciziei dată de Curtea Constituțională” pe mo’iunea USR-AUR, deci dezbaterea trebuie amânată.

Ludovic Orban, PNL: „Nu trebuie așteptată motivarea CCR. Tergiversarea reprezintă o gravă încălcare a Constituției. Sincer vă spun, dacă veniți cu astfel de argumente, continuați în mod deliberat o conduită profund împotriva prevederilor constițutionale”.

Alfred Simonis, PSD: „Acum două săptămâni BPR au decis prin vot că vom suspenda calendarul moțiunii până la decizia CCR. Azi nu avem decizie CCR, avem comunicat CCR, decizia va fi publicată în Monitorul Oficial odată cu motivarea. Pe de altă parte au fost cazuri de comunicări CCR interpretate de noi într-un fel și când vedem motivarea s-a schimbat optica fundamental”.

Alina Gorghiu, PNL: „Nu credeți că ar trebui să așteptăm motivarea Curții Constituționale?(…) Faptul că ați invocat o serie de decizii ale CCR nu vă ajuta cu nimic. Le-ați mai invocat odată. le-ați mai prezentat o dată ”

Propunerea lliderului de grup USR-PLUS a fost suspusă la vot. USR, AUR, reprezentantul Minorităților și Ludovic Orban au votat pentru dezbaterea moțiunii USR-PLUS. În schimb PSD, PNL și UDMR s-au abținut de la vot. Astfel propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi iar conducerea Parlamentului a decis ca dezbaterea și calendarul moțiuni de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR să se amâne până la motivarea deciziei CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *