PSD începe să îngroape PNL. Ciolacu: Şi acum, în momente de cumpănă, tot PSD va fi principala forţă care va asigura României creştere economică

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă într-o postare că e momentul ca liderii politici să finalizeze propunerile cu care să începem dialogul cu partenerii sociali şi cu mediul de afaceri. Şi acum, în momente de cumpănă, tot PSD va fi principala forţă care va asigura României creştere economică, mai spune el, arătând căa propus deduceri pentru angajaţii cu salariul minim, dar şi impozitarea pensiilor speciale, a veniturilor supradimensionate din sectorul bugetar, precum şi taxarea corectă a proprietăţilor de lux şi a marilor averi.

”Actualul sistem fiscal, în care suferă preponderent salariaţii cu venituri mici, iar cei care câştigă mult se îmbogăţesc şi mai tare – chiar pe timp de criză! – trebuie modernizat. Acum, înainte de a provoca falii sociale grave! De aceea, am propus deduceri pentru angajaţii cu salariul minim, dar şi impozitarea pensiilor speciale, a veniturilor supradimensionate din sectorul bugetar, precum şi taxarea corectă a proprietăţilor de lux şi a marilor averi”, scrie, citat de news.ro, Ciolacu.
El afirmă că ”este datoria statului ca, în asemenea momente, în care dezechilibrele economice sunt severe, să intervină pentru a echilibra situaţia”.
”Asta se întâmplă deja, în această perioadă, şi în ţări puternice, precum Germania, Franţa sau Spania. Avem o răspundere pentru milioane de români care trebuie protejaţi în faţa creşterii preţurilor şi pentru sute de mii de companii mici şi mijlocii. Sunt firme româneşti care răzbesc greu de la o lună la alta, de aceea vrem să găsim justa măsur[ pentru ca, pentru o perioadă limitată, cei puternici să îi ajute şi pe cei mai slabi să reziste acestor şocuri!”, spune liderul PSD.
”Cred că este momentul ca liderii politici să finalizeze propunerile cu care să începem dialogul cu partenerii sociali şi cu mediul de afaceri. Ştiu că mediul privat este motorul economic al oricărei ţări, dar, mai presus de orice, cred cu tărie că avem datoria de a găsi soluţiile care să ofere României echitate şi solidaritate socială. În momentele grele din istoria ultimilor ani, PSD a fost partidul care a schimbat în bine soarta ţării. Aderarea la NATO şi UE sau scoaterea ţării din criza din 2009-2011 sunt realizări ale guvernelor social-democrate. Pe care nu le poate contesta nimeni! Şi sunt convins că, şi acum, în aceste momente de cumpănă, tot PSD va fi principala forţă care va asigura României o creştere economică. O creştere din care să profite majoritatea cetăţenilor săi, nu doar cei privilegiaţi!”, mai spune preşedintele PSD.
Postarea lui Ciolacu vine după ce Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat, referitor la solicitarea PSD ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în coaliţie propunerea de reglementare privind combaterea creşterii preţurilor la carburanţi, că nu ministrul Energiei trebuie să ofere explicaţii în legătură cu lucrul acesta.
„Este cel puţin subiectiv să-i ceri ministrului energiei să facă acest calcul. Ministrul de finanţe trebuie să spună dacă sunt bani la buget pentru o plafonare a preţului carburanţilor sau dacă nu sunt”, a arătat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *