PSD-iștii, disperați să dezmintă că România a trimis muniție în Ucraina. Ministrul Economiei: nu avem informații că acea munitie ar fi fost livrată din România

Ministrul Economiei, Florin Spătaru a transmis că se fac verificări și că, momentan, nu există informații că muniția apărută într-un clip pe net ar fi fost livrată din România.

„E o imagine apărută pe net. Am demarat niște verificări și sub nicio formă nu avem informații că acea munitie ar fi fost livrată din România. Acel simbol nu are legătură cu România”, a spus ministrul Economiei la Digi24.

Modelul de obuz care apare în videoclip este prezentat pe site-ul Romarm, la capitolul „muniție de artilerie” sub forma „lovitură calibrul 122 mm cu încărcătură completă” sau „cu încărcătură variabilă redusă”.

Într-un scurt videoclip publicat pe contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker este prezentat interiorul unui obuzier, în care se observă și un proiectil de artilerie „în variantă puternic explozivă și cu fragmentare” românesc.

Mai exact ar fi vorba despre obuze de calibrul 122 mm, produse de compania Romarm în anul 2022 și folosite pentru obuzierele autopropulsate 2S1 Gvozdika, aflate în prezent în dotarea armatei ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.