PSD lansează un nou atac la adresa Uniunii Europene: MCV a dus la abuzuri și la lucrurile teribile din România

Europarlamentarul PSD Victor Boștinaru a declarat în cadrul unui interviu la RFI că Mecanismul de Cooperare și Verificare, instrument acceptat de România prin tratatul de aderare la UE prin care se verifică progresele din justiție, este cel care a adus abuzurile în justiția din România.

„Acest Mecanism îndrăznesc să spun a dus până la urmă la abuzurile şi la lucrurile teribile pe care le-am aflat cu toţii în ultimii ani şi mă refer la un singur aspect: atunci când CCR spune delegaţiei MCV că riscă faptul ca unul din membrii ei să fie arestat, datorită presiunilor SRI, iar delegaţia MCV a CE nu suflă un cuvânt nici măcar în privat cuiva de la Bucureşti sau de la Bruxelles ca acest lucru să nu se întâmple, iar Toni Greblă este arestat, am serioase întrebări în legătură cu validitatea şi rolul pozitiv pe care MCV-ul l-a avut pe anumite componente. Pe altele, în mod sigur, a avut un rol pozitiv”.

Întrebat dacă revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA şi modificarea legislaţiei penale nu vor da Comisiei Europene un motiv să menţină MCV-ul, Victor Boştinaru a răspuns: „E puţin probabil ca deciziile privind Mecanismul de Cooperare să se bazeze exclusiv pe revocarea de altfel constituţională a doamnei Kovesi şi cu atât mai puţin referitor la modificările legislative recente. Deciziile privind MCV-ul au avut în ultimii ani o motivaţie exclusiv politică şi dacă se va decide retragerea Mecanismului, ea va fi politică, dacă se va decide menţinerea lui, din nou se va baza pe fapte politice”.

Sursa foto: rfi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.