PSD, lăsat în ofside de ALDE

Vicepreşedintele ALDE, deputatul Andrei Gerea, a declarat luni, pentru Mediafax, că nu susţine ideea înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă a protestelor violente care au avut loc pe 10 august, în Piaţa Victoriei, pentru că există deja o anchetă în derulare la Parchetul General.

„Nu văd rostul unei comisii parlamentare de anchetă. Avem deja Parchetul General care se ocupă”, a declarat vicepreşedintele ALDE, Andrei, Gerea, luni pentru Mediafax.

Ministrul Apărării Naţionale, senatorul PSD Mihai Fifor, a apreciat, duminică, pe Facebook, că „trebuie constituită de îndată” o comisie parlamentară de anchetă a protestelor violente din 10 august, care să răspundă la întrebări precum „Cui foloseşte dărâmarea prin violenţă a Guvernului?”.

„Ieri, şi susţin cu tărie această propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost ameninţat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primeşte astfel de ameninţări şi nu putem permite perpetuarea şi accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societăţii româneşti. De aceea această comisie trebuie constituită de îndată. Guvernele se schimbă de către majorităţi parlamentare rezultate în urmă votului democratic şi nu prin violenţe puse la cale în stradă”, a scris ministrul Apărării, Mihai Fifor, duminică pe contul său de Facebook.

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a apreciat, sâmbătă, că este necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru că declaraţiile lui Klaus Iohannis despre acţiunea Jandarmeriei la protestul din 10 august „denotă dorinţa evidentă de a stimula şi mai mult violenţele existente”.

Sursa foto: jurnalul.antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *