PSD menține suspansul! O nouă ședință de Guvern ar putea fi convocată joi!

Executivul ar putea fi convocat, joi, într-o nouă şedinţă la Palatul Victoria, au declarat surse politice pentru Mediafax. Guvernul are programată marţi o întrunire, de la ora 14.00. Informaţii au apărut în spaţiul public potrivit cărora Guvernul ar vrea o OUG pentru pentru graţiere şi amnistie.

Ar fi ultima săptămână în care Cabinetul Dăncilă ar putea emite ordonanţe de urgenţă, joi fiind ultima zi a sesiunii extraordinare, nemaifiind necesară convocarea Parlamentului pentru o adoptare ulterioară.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a convocat-o, pe prim-ministrul Viorica Dăncilă miercuri dimineaţă, pentru discuţii la Palatul Cotroceni, a informat Adminsitraţia Prezidenţială.

Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au negat informaţiile potrivit cărora Executivul ar avea intenţia adoptării unei astfel de ordonanţe de urgenţă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat, luni, că Executivul ar intenţiona să adopte în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, el afirmând că, într-o discuţie, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au infirmat zvonurile în acest sens.

„I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine (marţi – n.r.). Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public”, se arată în mesajul transmis de Liviu Dragnea Digi24.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu a discutat cu Liviu Dragnea, în cadrul întâlnirii de la Parlament, despre ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea, despre care unii spun că ar urma să fie dată pentru liderul PSD, dar că ”din cauza lui Dragnea” nu trebuie lăsaţi să sufere oameni nevinovaţi. Preşedintele Senatului a adăugat că o astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.