PSD se spală pe mâini de datoria enormă a României și aruncă răspunderea pe PNL. Budăi: Trebuie să spunem şi adevărul, să clarificăm ce s-a întâmplat în 2020 şi 2021, când datoria publică fost ridicată de la 35% la undeva spre 49%

Ministrul Muncii, Mariu Budăi a declarat, duminică la Antena 3, că Guvernul nu se gândeşte la îngheţări de venituri. Trebuie să clarificăm ce s-a întâmplat în 2020 şi 2021, când datoria publică fost ridicată de la 35% la undeva spre 49%, a mai afirmat el, precizând că avalanşa preţurilor din energie este foarte mare, după o liberalizare care nu a avut nicio legătură cu un act de guvernare normal.

”Suntem într-o situaţie într-adevăr delicată. (..) Trebuie să spunem şi adevărul, să clarificăm ce s-a întâmplat în 2020 şi 2021, când datoria publică fost ridicată de la 35% la undeva spre 49%. (..) Suntem datori să amintim adevărul. Nu suntem într-o situaţie normală, nu ne gândim la îngheţări de venituri, avalanşa preţurilor din energie este foarte mare, după o liberalizare care nu a avut nicio legătură cu un act de guvernare normal”, a mai spus ministrul Marius Budăi.

Ministrul Muncii a arătat că Guvernul implementează în acest moment programul Sprijin pentru România, şi se emit acte normative atât în Parlament cât şi în Guvern, astfel încât acest pachet să funcţioneze.

Budăi a afirmat că deja sunt pachete de alimente care se distribuie către persoanele vulnerabile, aproximativ 1,2 milioane de cetăţeni, cardurile pentru copii au ajuns deja în şcoli, pentru prevenirea abandonului şcolar.

Ministrul a mai spus că sunt pe ultima sută de metri cu avizarea interministerială a Ordonanţei pentru persoanele cu dizabilităţi, pensionari, copii, persoanele fără adăpost, toate categoriile vulnerabile care urmează să fie sprijnite în această perioadă cu acea valoare de 50 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *