PSD va folosi CCR ca să scape de Augustin Lazăr. Toader: Nu există altă cale de urmat

Ca și în trecut, PSD va folosi CCR pentru A pune mâna pe Parchetul General, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, plasând acestă problemă în mâna Vioricăi Dăncilă.

„Eu îmi menţin toate afirmaţiile, toate argumentele pe care le-am menţionat în raportul de evaluare. Mai mult, cred că astăzi argumentele sunt mai consistente, mai convingătoare, mai puternice chiar decât la momentul în care am prezentat raportul de evaluare. Decizia nr. 358 referitoare la fostul procuror-şef DNA (Laura Codruţa Kovesi, n.r.) este în opinia mea valabilă absolut la indigo şi cu evaluarea procurorului general (…) Faptul că preşedintele a refuzat până în prezent revocarea procurorului general cu siguranţă cade în sarcina domniei sale. Procurorul general a învăţat ceva din experienţa fostului procurorului-şef de la DNA şi a zis că dacă preşedintele poate să refuze la nominalizare, la desemnare o dată pe motive de oportunitate, dacă preşedintele poate să refuze revocarea pe motive de legalitate sau de nelegalitate, atunci el şi-a căutat motive de nelegalitate ca să amâne procedura. Sunt convins că pe fond nu are ieşire din această situaţie juridică”, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3, citat de Mediafax.

Întrebat dacă nu ar trebui sesizată Curtea Constituţională la fel ca în cazul Kovesi, ministrul Justiţiei a replicat: „Încă nu e târziu. (…) Eu, ca ministru al Justiţiei, nu pot sesiza eu, va trebui doar doamna prim ministru”, a mai spus Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a adăugat că „nu există altă cale de urmat”.

La începutul anului, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, spunând că ministrul Tudorel Toader, „probabil neavând altă treabă mai bună de făcut”, a trimis din nou aceleaşi documente prin care cere revocarea. Ulterior, reprezentanţii PSD au afirmat, într-un comunicat de presă, că refuzul şefului statului de a îl revoca pe Augustin Lazăr e catalogat drept „complicitate de natură penală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *