PSD vrea să shimbe regulile jocului electoral

Parlamentarul PSD Șerban Niolae, împreună cu 35 de parlametari PSD vor să modifice legea privind alegerea preşedintelui României. Unele modificări vizează permiterea campaniei electorale în şcoli şi chiar în ziua alegerilor, posibilitatea unui alegător de a susţine mai mulţi candidaţi.

Astfel, potrivit proiectului depus pe 2 mai la Senat, campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data alegerilor, eliminându-se din legea actuală prevederea că aceasta se încheie în dimineaţa zilei de sâmbătă de dinaintea datei alegerilor, la ora 7,00. Mai mult, la capitolul contravenţii, a fost eliminat textul care prevedea că este interzisă continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat

            Consiliul Național al Elevilor și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești “condamnă sever proiectul de lege” care propune modificarea legii pentru alegerea Președintelui României, în sensul permiterii campaniei electorale în unitățile de învățământ. “Vrem o educație curată, depolitizată!”

Campaniile electorale în școli sau universități trebuie să fie interzise în continuare, iar noi tragem un semnal de alarmă, punctând faptul că ne dorim o educație curată, depolitizată„, spun Consiliul Național al Elevilor (CNE) și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

 

Sursa foto: hotnews.ro