Pupila PSD, Adina Florea, NU reușește nici astăzi să pună mâna pe Secția Specială

Numirea Adinei Florea la șefia Secției Speciale nu poate fi validată nici astăzi, fiind, din nou lipsă de cvorum. De altfel, săptămâna trecută 7 membrii CSM au transmis că nu vor participa la ședința de validare până când oficialii români nu iau o decizie cu privire la raportul Greco, care cere desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, instituție pe care forurile europene o consideră a fi un instrument politic. Adina Florea este o apropiată a PSD, iar fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader a încercat din răsputeri să o impună la DNA însă s-a lovit de refuzul președintelui Klaus Iohannis.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii are, astăzi, din nou, pe ordinea de zi, validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ).

Ultimele două ședințe ale plenului Consiliului Superior al Magistraturii au fost amânate din lipsă de cvorum. Mai exact, șapte membri ai CSM, respectiv Anamaria Chiș, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader, dar Nicolae Solomon, vicepreședinte al forului, care nu au participat la aceste ultime două ședințe și prin urmare acestea au fost amânate, au cerut public amânarea tuturor discuțiilor cu privire la Secția de Investigare a magistraților până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *