Putin a anunțat că a discutat cu Trump despre scutul american antirachetă

Vladimir Putin a anunțat că a prezentat lui Donald Trump propuneri privind neproliferarea armelor de distrugere în masă. Liderul de la Kremlin a anunțat, în cadrul conferinței de presă comune,  că a discutat cu Trump despre dezvoltarea scutului antirachetă american, despre situația din Ucraina și despre cooperarea economică. Potrivit acestuia, președintele Trump a acordat o mare atenție modalităților de garantare a securității Israelului.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a calificat negocierile dintre Trump și Putin „mai bune decât super-bune, au fost excelente”.

Putin a mai spus că discuțiile au avut loc într-o atmosferă constructivă și sinceră, au fost foarte fructuoase și au arătat dorința ambelor țări de a îmbunătăți relațiile. Potrivit președintelui rus, dificultățile relațiilor dintre Rusia și Statele Unite nu au motive obiective. Războiul rece sa terminat, situația din lume sa schimbat, potrivit lui Putin.

„Ca puteri nucleare majore, suntem responsabili pentru securitatea internațională. Cred că este important – și am discutat despre aceasta – să avem un dialog privind stabilitatea strategică și neproliferarea armelor de distrugere în masă. Am prezentat mai multe propuneri concrete colegilor noștri americani „, a spus Putin.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a mai declarat că a convenit cu președintele SUA, Donald Trump, asupra înființării unui grup comun care va include „capitanii” mediului de afaceri rus și american.

„Am convenit cu președintele Trump asupra înființării unui grup la cel mai înalt nivel, care va include capitanii mediului de afaceri rus și american. Antrenprenorii știu mai bine cum poate fi construită o relație de cooperare reciproc avantajoasă. Îi vom lăsa să gândească ce am putea face pentru a veni cu un set de propuneri în acest sens”, a spus Putin la conferința de presă de după negocierile cu Trump la Helsinki.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *