Putin își laudă din nou armele hipersonice

Vladimir Putin a trasat armetei ruse , marți, prioritățile pentru anul următor. Printre altele a vorbit despre necesitatea de a lansa producția de rachete Avangard și despre continuarea testelor la alte câteva arme de acest tip.

Consolidarea potențialului de luptă al „triadei nucleare” este principala sarcină atribuită Forțelor Armate ale țării pentru anul următor, a declarat liderul de la Kremlin, în cadrul unei întâlniri cu conducerea ministerului rus al Apărării. Moscova susţine că rachetele hipersonice Avangard pot zbura cu viteze de 20 de ori mai mari decât a sunetului, pe distanţe intercontinentale, iar rachetele de croazieră Kinjal pot atinge de 10 ori viteza sunetului.

„Triada nucleară, care joacă un rol cheie în menținerea echilibrului global, a devenit mult mai puternică. Se compune din 82% arme moderne. Dezvoltarea celor mai recente arme, care nu au echivalent în lume, a făcut progrese considerabile, pe care le-am prezentat pe 1 martie în timpul mesajului anual către Adunarea Federală „, a spus Putin.

Liderul de la Kremlin le-a spus militarilor că dezvoltarea unor arme moderne de către complexul militar-industrial asigură securitatea țării pentru o lungă perioadă de timp. Putin a ținut să atragă atenția asupra necesității de a defini în mod adecvat prioritățile privind cheltuielile cu armamentul pentru a evita derapajele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *