Putin l-a făcut pe șeful diplomației americane să-l aștepte trei ore

Secretarul de Stat Mike Pompeo a așteptat trei ore întrevederea cu Putin, programată la Soci. Presa menționează că președintele Rusiei a întârziat în mod premeditat spre a-l „destabiliza” psihic pe oficialul american.

Venit în Rusia la indicația președintelui SUA Donald Trump pentru a restabili dialogul cu Federația Rusă, Secretarul de Stat Mike Pompeo a trebuit să-l aștepte destul de mult pe președintele rus Vladimir Putin, potrivit ziarului MK.

Întâlnirea lui Pompeo cu Putin ar fi avut loc cu trei ore mai târziu față de cum fusese convenit. Pentru că președintele Rusiei „s-a reținut” la un centru de teste militare din regiunea Astrahan, Ministrul de externe Serghei Lavrov ar fi trebuit să depună efort pentru a-l ține ocupat pe oficialul american, întrucât acesta să nu se simtă ofensat.

Presa rusă a subliniat în repetate rânduri că, anticipând întâlnirea cu Pompeo, Putin ar fi urmărit intenționat să arate că întâlnirea cu reprezentantul lui Trump pentru el nu ar fi primordială.

Putin a petrecut toată ziua la centrul militar din Ahtubinsk al regiunii Astrahan și doar după ce a început să apună soarele s-a îndreptat către Soci, unde, pentru a ajunge cu avionul, a fost nevoie de o oră și jumătate de zbor.

De asemenea, în presa rusă s-a vorbit insistent și despre faptul că vizita lui Putin la centrul militar din Aktiubinsk înainte de întâlnirea cu Secretarul de Stat al SUA nu a fost nici ea întâmplătoarea, aceasta fiind planificată pentru a transmite un semnal administrației Trump.

Putin a fost însoțit în zborul către regiunea Astrahan de șase avioane SU-157, iar în timpul demonstrațiilor de la centrul militar din Ahtubinsk au fost prezentate cele mai noi modele de rachete hipersonice Kinjal care, potrivit armatei ruse, nu au seamăn în toată lumea și pot evita cu ușurință orice sisteme anti-aeriene existente.

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit marți seara, la Soci, cu Secretarul de Stat american Mike Pompeo. Cei doi lideri politici au discutat despre situația din Siria, Libia, Venezuela și Coreea de Nord. Potrivit consilierului lui Putin, Iuri Ușakov, întâlnirea a durat o oră și jumătate și ambii oficiali s-au arătat deschiși pentru a găsi terenuri comune pentru negocieri.

La întâlnire au mai participat ministrul rus de externe Serghei Lavrov și șeful Serviciului rus de Informații Externe, Serghei Narîșkin. La începutul întrevederii, Putin i-a transmis secretarului de stat american că Rusia ar dori „restabilirea relațiilor” cu Statele Unite „în format deplin”. În opinia sa, pentru aceasta, acum, „sunt create condițiile necesare”.

Șeful diplomației americene a declrat că Federația Rusă și Statele Unite au în acest moment viziuni diferite cu privire la problema ucraineană.

Potrivit unui comunicat remis de Departamentul de Stat, Pompeo subliniază că, în ceea ce priveşte o serie de aspecte, abordările Washingtonului și ale Moscovei sunt radical diferite. „Ați menționat Ucraina. Avem opinii diferite cu privire la modul în care ar trebui avansată problema ucraineană” – a declarat Pompeo, în discuţia cu Putin.

Anterior, secretarul de stat american și-a exprimat speranța că Federația Rusă se va putea înţelege cu noile autorități de la Kiev și îi va elibera pe marinarii ucraineni capturați anul trecut în strâmtoarea Kerci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *