Putin și-a adus la Helsinki noua limuzină de producție internă, Kortej

La întâlnirea de la Helsinki cu președintele american Donald Trump, Vladimir Putin și-a adus noua mașină prezidențială de producție rusească, Kortej. Este primul eveniment din afara granițelor Rusiei în care liderul de la Kremlin folosește noua limuzină, prezentată publicului cu două luni în urmă, cu ocazia ceremonei de investitură pentru cel de-al patrulea mandat de președinte, scrie Sputnik.

Serviciul de transport al Kremlinului a declarat că acum este dotat cu un număr suficient de exemplare ale limuzinei prezidențiale, de asemenea de berline și minivan-uri de aceeași marcă, ca să asigure logistica oricărui eveniment cu participarea șefului statului, atât în țară cât și peste hotare.
Proiectul Kortej a fost dezvoltat de Institutul Central de Cercetare Științifică pentru Automobile şi Motoare din Moscova.

Bineînțeles că „Bestia“, mașina președintelui american, l-a însoțit pe Donald Trump la Helsinki.

Întrevederea între patru ochi dintre Putin şi Trump s-a încheiat şi a durat mai mult de două ore. Iniţial se anunţase că discuţiile vor dura o oră şi jumătate. Partea rusă făcuse totuşi precizarea că cei doi preşedinţi , în cazul în care vor găsi necesar, ar putea să se întreţină mai multă vreme.

Întâlnirea celor doi lideri a început în Palatul prezidenţial din Helsinki la ora 14 şi 9 minute.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat după întrevederea cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, la Helsinki că dialogul a fost de bun augur.

Conform programului, urmează o cină de lucru comună a delegației ruse și a celei americane.

Președinții Rusia și SUA, Vladimir Putin și Donald Trump s-au întâlnit la Helsinki în cea mai fierbinte zi, termometrele afișând 30 de grade Celsius, scrie Sputnik.

Potrivit Institutului Meteorologic Finlandez, creșterea temperaturii până la o medie de 30 de grade se întâmplă o dată la zece ani. De regulă, temperatura medie în Helsinki, în toiul verii, nu depășește o medie de 20 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *