Rafila consideră că e ok să avem zeci de mii de cazuri de coronavirus: Creşterea va continua!

Ministrul Sănătăţii, Alexadru Rafila, a comentat miercuri când au fost înregistrate peste 34.000 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare bilanţ de la declanşarea pandemiei, că este ”un număr preocupant”, similar cu ceea ce se întâmplă în alte ţări. Rafila se așteaptă să fie și mai multe cazuri.

„Creșterea va continua, probabil, săptămâna viitoare”, a estimat Rafila, întrebat cum vede evoluția pandemiei în România.

„Eu sper să nu ajungem la 70.000 de cazuri pe zi, dar nici nu pot să exclud acest lucru”, a adăugat el.

Ministrul a spus că recordul de cazuri merge mână în mână cu recordul de teste: „Ne aşteptam să fie acest număr, pentru că ne aflăm după o perioadă în care testarea a fost mai redusă. Astăzi s-au efectuat pentru prima dată peste 100.000 de teste efectuate”.

„Astăzi am avut, într-adevăr, cel mai mare număr de cazuri înregistrate. Este un număr de cazuri care este similar cu ceea ce se întâmplă în multe alte ţări. De exemplu, în Portugalia au fost 43.000 de cazuri la un grad de vaccinare de 81%. Noi am estimat o astfel de evoluţie generată de tulpina Omicron, cu transmisibilitate mult mai mare decât tulpinile precedente, inclusiv la persoane vaccinate, dar asta nu înseamnă că vaccinarea nu trebuie să meargă înainte”, a afirmat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *