Rafila dezvăluie  ce condiții le-a pus social-democraților : “Dacă ar trebui să încalc crezul profesional sau moralitatea nu aş face acest lucru şi al renunţa, cu siguranţă, la calitatea de membru al PSD”

Reprezentantul României  la  OMS,  prof. dr. Alexandru  Rafila, proaspăt  candidat al  PSD  pentru Camera  Deputaților, a dezvăluit,  sâmbătă seara,  la  Digi 24,  ce condiții  le-a  pus  social-democraților.  El susține că ar renunţa la calitatea de membru de partid dacă acest lucru ar presupune concesii din partea sa în ceea ce priveşte profesia sau moralitatea. Mai mult,   Rafila  spune  că nu ar avea  nicio  reținere  să  iasă din  nou  în stradă, pentru a contesta o decizie a partidului din care face parte, așa cum a  făcut-o  împotriva  controversatei OUG 13.

„Eu sunt mai întâi medic, îmi păstrez crezul profesional şi dacă ar trebui să încalc crezul profesional sau moralitatea nu aş face acest lucru şi al renunţa, cu siguranţă, la calitatea de membru al PSD. Cele două chestiuni sunt foarte clare şi cred că asta e conduita pe care ar trebui să o urmeze şi în politică, şi în viaţă, mulţi dintre concetăţenii noştri”, a afirmat Rafila.

Întrebat dacă a pus condiţii, el a răspuns afirmativ: „Le-am explicat că sunt un om independent în gândire, în atitudine, sunt un om loial dar loialitatea nu trebuie confundată cu încălcarea unor principii”.

Rafila a  mai  precizat că  liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a spus că se bucură că pune astfel de condiţii pentru că nu are nevoie „de oameni care să urmeze orbeşte” ceea ce li se spune.

Întrebat cum vede faptul că Sorin Grindeanu, care conducea Guvernul când a fost adoptată Ordonanţa 13, a scos în stradă mii de oameni în 2017, este lider în PSD în prezent, Rafila a declarat:„Cred că trebui să avem cu toţii o discuţie referitoare la acest subiect, care să explice de ce noul PSD are o abordare care vrea să şteargă nişte pete ale trecutului şi vrea să se plaseze într-o zonă de frecventabilitate (..) Cred că o poziţie legată şi de acest subiect şi din partea PSD ar fi decizie înţeleaptă care şi mie şi altor le vor oferi suficient de multe argumente ,astfel încât apartenenţa la PSD să fie justificată”

Rafila  mau spus  că speră că PSD să câştige aceste alegeri parlamentare „şi probabil le va şi câştiga”. Rafila a adăugat că în opinia sa „e momentul reconstrucţiei” în PSD şi că, din câte cunoaşte, nu va fi singurul profesionist în domeniul său propus de partid.

„Pe mine mă interesează o reţea de oameni specializaţi în Parlamentul României, dincolo de PSD, oamenii aceştia pot să fie din toate partidele” a afirmat  prof. dr.  Alexandru  Rafila,  precizând că România are nevoie de un proiect de ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *