Rafila, după ce ne-a îndemnat să luăm pastile cu iod: Nu sunt informații despre un incident nuclear

Alexandru Rafila, a spus, luni seara, la România TV, că nu există informații despre un incident nuclear după ce românii s-au îmbulzit la medicii de familie să-și ia rețetele pentru pastilele de iod, în urma îndemnului făcut de ministrul Sănătății, îndemn care a fost interpretat în tot felul de moduri de oameni.

„Eu am încercat să răspund unei întrebări a unui jurnalist, Noi am rezolvat problema organizatorică de acum o lună și jumătate. Pastilele nu trebuie luate preventiv, ci trebuie administrate doar dacă apare un incident nuclear. Persoanele de până în 40 de ani pot merge la medicul de familie pentru rețetă, după care merg la farmacii pentru ridicarea pastilelor. După 40 de ani există risc de hipotiroidie.

Noi am început de o lună și jumătate această campanie, dar foarte puțini au mers să-și ridice pastilele. Nu există informații despre un incident nuclear.

Prefer să adoptăm un comportament responsabil, preventiv pentru că, în cazul unei crize, timpul va fi foarte scurt. Pastilele sunt gratuite, iar costul unei pastile este sub un leu. Au fost produse de Antibiotice iași”, a spus Rafila la România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.