Rafila, intrigat de măsurile de  protecție exagerate anti-coronavirus: “Vedem oameni care folosesc masca în spaţii larg deschise, în aer liber, sau chiar şi când stau singuri, în maşina personală!”

Reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății,  și preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila, s-a arătat  intrigat de atitudinea  oamenilor care își  iau măsuri  exagerate de protecție împotriva coronavirusului.  Acesta a precizat, de  nenumărate  ori, că nu este   necesară purtarea măștii în aer  liber, pe stradă, dar  că trebuie  repectată distanțarea socială.

„Nu mi-a cerut nimeni părerea despre nimic! Sunt consultaţi doar cei de la Direcţia de Sănătate Publică, dar şi recomandările lor ajung, de cele mai multe ori, în coşul de gunoi. Când se face un act normativ la Guvern, nu prea ţine cont nimeni de aceste recomandări.

Din păcate, chiar şi acum, din cauza vocilor care răspândesc multe aberaţii, vedem oameni care folosesc masca în spaţii larg deschise, în aer liber, sau chiar şi când stau singuri, în maşina personală! (…)Apa de la robinet nu poate să aibă o cantitate atât de mare de clor, încât să exercite un efect dezinfectant. E eficientă ca s-o bem, dacă ne e sete, o bem . Nu pot să spun că apa de la robinet e un antidot împotriva infecţiei cu noul coronavirus, mai ales că mulţi dintre cei care s-au îmbolnăvit au băut şi apă de la robinet“, potrivit adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *