Rafila: Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește, este posibil să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că numărul infectărilor zilnice cu COVID-19 va crește în următoarea perioadă, fiind posibil ca numărul cazurilor să ajungă din nou la 10.000 pe zi.

Dar, a spus Rafila la Digi 24, dacă populația din categoriile vulnerabile e vaccinată, iar îmbolnăvirile vor avea loc în rândul celor cu risc mai mic de a face forme grave, presiunea pe spitale va fi mai mică.

„E de vreo două săptămâni această creștere. Acum e mai evidentă pentru că în secțiile ATI se simte din nou aglomerația. Spitalele de primă linie au cea mai mare din parte din paturi ocupate”, a afirmat deputatul PSD.

„Importantă e viteza de creștere, unde cresc cazurile și care sunt grupele de vârstă cele mai afectate. Mi-e greu să spun acum cât vor crește. Lucrurile s-au schimbat față de anul trecut. Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi, dacă însă vor fi mai puțin din categoriile vulnerabile, – pentru că deja acolo s-a vaccinat, se vaccinează în continuare – atunci, dacă persoane mai tinere, mai puțin afectate de boală, se vor infecta, serviciile spitalicești nu vor fi solicitate în aceeași măsură”, a mai spus Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *