Rafila se plimbă în Cuba, la Slatina un bebeluș de 6 luni a murit după ce medicii l-au trimis acasă

Un copil de 6 luni dintr-o comună din județul Olt a murit la câteva ore după ce a fost externat de la Spitalul de Urgență din Slatina.

Copilul fusese internat la spitalul din Balș, cu diagnosticul bronșiolită acută, înainte de Crăciun, iar pe 26 decembrie a fost externat.

Medicii i-au spus mamei ca starea lui este ameliorată, i-au prescris un sirop și a fost trimis acasă.

Pentru că starea copilului nu se ameliora pe 2 ianuarie, mama și-a dus copilul la Spitalul din Slatina. Diagnosticul a fost de data aceasta pneumonie.

Mama a stat internată cu bebelușul la Slatina până pe data de 9 ianuarie când iar i s-a spus că băiețelul este bine și pot merge acasă, scrie Antena 3.

În jurul orei 13 au plecat din spital.

Seara copilul a început sa fie agitat, a refuzat să mănânce, a plâns continuu și a avut și probleme digestive.

Părinții au reușit să-l calmeze în jurul orei 02:30. Când s-au trezit, peste aproximativ 3 ore, băiețelul era mort lângă ei, în pat. Oamenii au sunat la 112, s-au efectuat manevrele de resuscitare, dar nu s-a mai putut face nimic pentru bebeluș.

Cadavrul a fost dus la morga spitalului din Slatina pentru efectuarea necropsiei.

Polițiștii au deschis în cauză un dosar penal pentru ucidere din culpă.

În cadrul vizitei în Republica Cuba, care a durat între 15 și 22 octombrie, ministrul Sănătății a participat la cea de a IV-a Conferinţă internaţională “Cuba-Salud 2022”, a cărei temă a fost “Sănătatea Universală, ca parte integrantă a Agendei de Sănătate 2030, în scenariul post-Covid-19.

Ministrul Rafila a fost însoțit de consilierul personal Cătălin Lungu. Cheltuiele de la bugetul de stat au fost de 7.039 euro pentru ministru și 2.546 de euro pentru consilierul său.

Diferența de cheltuieli dintre cei doi e dată de cheltuielile de transport. Valoarea transportului internațional pentru consilierul Lungu echivalează cu un bilet București – Havana luat prin vola.ro

Rafila a zburat la business class, altfel nu se explică cei 5.000 de euro pentru „transport internațional.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *